Onze dienst

De Dienst voor Thuisverpleging De Bres is in 1986 opgericht door Eddy Plasquy. In de loop van de voorbije 24 jaren is dit privť-initiatief uitgegroeid tot een volwaardige dienst waarin 14 verpleegkundigen en zorgkundigen werkzaam zijn.

Alle verpleegkundigen en zorgkundigen werken in vast dienstverband. Sinds 1996 is DE BRES vzw is als team voor thuisverpleging erkent door de Vlaamse Gemeenschap.† Het is een zelfstandige dienst die open staat voor patiŽnten van alle mutualiteiten.†

De verpleegkundigen van de BRES zijn actief in Vilvoorde en de aangrezende gemeenten† Machelen, Diegem, Peutie, Houtem en Grimbergen. 7 dagen op 7.

Het secretariaat in het dienstencentrum is tijdens de weekdagen open van 8 uur tot 16 uur. Telefonisch zijn wij 24 uur bereikbaar.

Bij de dienst voor thuisverpleging kan u terecht voor:
hygiŽnische zorgen, inspuitingen, een lavement, een wondzorg en gezondheidsinformatie.

HygiŽnische zorgen omvatten wassen, aan- en uitkleden, scheren, haar kammen, tanden poetsen Dit kan met verschillende frequenties: van een dagelijks toilet tot ťťn maal per week in bad geholpen worden.

Voor inspuitingen, lavement en wondzorg is een voorschrift van de dokter vereist. Dit voorschrift moet voorzien zijn van een vignet van de mutualiteit.

Er zijn ook referentieverpleegkundigen bij De Bres. Er is een referentieverpleegkundige wondzorg, diabetes en palliatieve zorg. Deze referentieverpleegkundigen hebben een bijkomende opleiding gevolgd waardoor ze op de hoogte zijn van de huidige stand van zaken en goede informatie kunnen geven. U kan met hen ook een afspraak maken om een probleem te bespreken.

©2023 De Bres Dienstencentrum Vilvoorde
Toekomststraat 6 - 1800 Vilvoorde
T 02 251 53 23 - F 02 251 17 53
intraVerplVilvoorde@svhg.be
 Site-Hits: 615744


Bezoek Strak.biz